fbpx

Курс за IT проектен менаџмент

Преку овој курс, студентите ќе стекнат знаење за менаџирање на еден IT проект во сите негови аспекти. Покрај сите методологи со кои ќе се запознаат, во рамки на курсот ќе добијат насоки и совети за полагање и добивање на PMP сертификат.

За Курсот

И покрај динамичниот развој на IT кадрите во оваа земја, она за што постои консензус во индустријата е дека постои недостаток на IT management вештини. Преку овој курс, студентите ќе стекнат знаење за менаџирање на еден IT проект во сите негови аспекти. Покрај сите методологи со кои ќе се запознаат, во рамки на курсот ќе добијат насоки и совети за полагање и добивање на PMP сертификат.

Опфатени теми

 • Подготвителна програма
 • 5 групи на процеси во Проектен Менаџмент 
 • Иницирање Планирање Егзекуција Мониторинг и Контрола
 • Интеграциски Менаџмент
 • Менаџмент на трошоци
 • Менаџмент на квалитет
 • Менаџмент на ресурси 
 • Комуникациски менаџмент 
 • Менаџмент на ризик
 • Менаџмент на набавки 
 • EVM, CV, SV, CPI, SPI концепти Critical Path, Float, Forward Pass, Backward Pass, Schedule Network 
 • Diagram концепти 
 • Насоки и совети за полагање за PMP сертификат

Цена на курсот: 9 000 мкд

Kурсеви кои би можело да те интересираат

4 месечна Интензивна обука за Front-End програмирање
Програмирање
Почетно
45000 МКД

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-60+ саати материјали
-Платформа за учење

4 месечна Интензивна обука за Back-End програмирање
Програмирање
Почетно
45000 МКД

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-60+ саати материјали
-Платформа за учење

1 месечен интензивен курс за Adobe Photoshop
Графички Дизајн
Почетно
9000 МКД

Со овој курс добивате гратис

-20+ саати материјали

Термини за почеток

Термин 1
октомври, 2020
TBD
попладне
3 ⏰ РЕЧИСИ ПОПОЛНЕТО ⏰

Oстави ги твоите податоци за да
ти резервираме место за оваа обука