fbpx

Курс за креирање веб страни со WordPress

WordPress сочинува една третина од целиот Интернет, па затоа не постои подобро време за совладување на оваа вештина доколку размислуваш за кариера како developer или пак сакаш да започнеш сопствен онлајн бизнис.

За Курсот

WordPress сочинува една третина од целиот Интернет, па затоа не постои подобро време за совладување на оваа вештина за секој што размислува за кариера како developer или пак сака да покрене сопствен онлајн бизнис.

Учесниците на овој курс ќе се запознаат со сите клучни основи на WordPress и ќе имаат изработено целосно функционален веб-сајт до завршувањето на истиот.

Опфатени теми

 • Регистрирање на domain
 • Конфигурирање на сервер 
 • Инсталирање на WordPress преку панелска апликација за инсталација
 • Запознавање со WordPress работна околина(WordPress Dashboard)
 • Што се WordPress теми и како се инсталираат?
 • Креирање на интернет портал
 • Додавање и објавување содржини
 • Инсталација и конфигурација на најчесто користени plugins
 • Jetpack
 • Contact form 7
 • Revolution slider
 • WP Super cache
 • Popup plugin
 • Facebook plugin
 • Работа со мултимедија (Креирање на галерија, ембедирање на видео галерија)
 • Креирање и едитирање на главно мени
 • Креирање и едитирање на footer мени
 • Изработка на информативен сајт со премиум тема
 • Користење на Visual composer/Elementor за применување на изгледот на страницата
 • Подесување на брзината и безбедноста на страните
 • Тестирање и презентирање на финалните веб страни.

Цена на курсот: 9 000 мкд

Kурсеви кои би можело да те интересираат

4 месечна Интензивна обука за Front-End програмирање
Програмирање
Почетно
45000 МКД

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-60+ саати материјали
-Платформа за учење

4 месечна Интензивна обука за Back-End програмирање
Програмирање
Почетно
45000 МКД

Со овој курс добивате гратис

-Кариерна подготовка
-60+ саати материјали
-Платформа за учење

1 месечен интензивен курс за Adobe Photoshop
Графички Дизајн
Почетно
9000 МКД

Со овој курс добивате гратис

-20+ саати материјали

Термини за почеток

Термин 1
октомври, 2020
TBD
попладне
4 ⏰ ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ⏰

Oстави ги твоите податоци за да
ти резервираме место за оваа обука